A műköröm eltávolítása

A műköröm eltávolításaA műköröm alkalmazása nagy népszerűségnek örvend a hölgyek körében. Számos megoldás áll lehetőségedre, ha műkörmöket szeretnél csináltatni, a zselés műkörmöktől a gél lakkokig. De mi a teendő, ha nem felrakatni, hanem eltávolítani szeretnéd a műkörmöket?

Három lehetőséged van megszabadulni a körömlakktól: lenövesztés, lereszelés és leáztatás. Ezek közül az első kettő alkalmazható porcelán, zselé és gél lakkok esetén is, leáztatni azonban a zselé lakkot nem lehet, mivel az nem oldható.

A legnépszerűbb, legkíméletesebb megoldás a műköröm lenövesztése. Hátránya, hogy hosszabb ideig tart, ami sok esetben akár fél évig is elhúzódhat.

Ha a természetes lenövési folyamatnál gyorsabban szeretnél megszabadulni műkörmeidtől, akkor lehetőség van leszerelésre. A reszelés történhet csiszológéppel és reszelővel is. Bármelyiket is választod, figyelni kell arra, hogy a körmöt se sértsd meg. Az első lépés a körmök rövidítése. Kezdetben lehet erősebb reszelővel eltávolítani a műkörmök felső rétegét, de ahogy közeledsz a természetes körmökhöz, úgy kell mindig finomabb reszelőkre váltani. Amikor végeztél a lereszeléssel, akkor a természetes körmöket olajjal célszerű ápolni, mivel a reszelés során a portól kiszáradnak a természetes körmök.

A harmadik megoldás a leáztatás. Ahogy írtuk, ez zselés körömlakkok esetén nem alkalmazható, ugyanis a zselét nem lehet oldani. Ez is köröm rövidítéssel, felület vékonyítással kezdődik, amit az aceton tartalmú anyaggal történő oldás követ.