Rovarirtási tanácsok

Rovarirtási tanácsokA rovarok megjelenése számos háztartásban problémát szokott jelenteni. A csótányok, a hangyák, az ágyi poloskák mind olyan élőlények, melyeket előfordulásuk esetén jobb minél gyorsabban kiirtani. Lássuk, hogyan működik az egyes rovarok irtása.

Csótányirtás

A csótány, amennyiben optimális életfeltételeket talál otthonunkban, megjelenhet és elszaporodhat. Alapvetően rejtőzködnek, így sokáig is eltarthat, mire észrevesszük őket otthonunkban. Mivel a nedves, vizes területeket kedvelik, így elsősorban a fürdőben, konyhában kell az irtást végezni, de nagyobb probléma esetén a teljes lakásban szükség lehet csótányirtásra.

A profi csótányirtás történhet permetezéssel, gélezéssel, porozógéppel és füstképzéssel is.

Hangyairtás

A hangyák még könnyebben, gyakrabban megjelennek otthonunkban, mint a csótányok, megtalálnak minden elejtett morzsát, ételmaradékot. Ha egyszer bejutnak a lakásba, akkor irtás nélkül ott is fognak maradni.

Szerencsére számos otthoni praktika áll rendelkezésünkre hangyák ellen. Mivel megtalálják a cukrozott ételeket, így a sok cukor és a kevés víz keverékével csapdába lehet őket csalni. További kiváló megoldás még a citrom, melyet messzire elkerülnek a hangyák. Nem csak a savanyú citromot, hanem a markáns szagokat sem szeretik, így szegfűszeggel, fokhagymával, fahéjjal is elűzhetők.

Ágyi poloska irtása

Megelőzése nem lehetséges, mivel váratlanul jelenik meg otthonunkban, gyakran fertőzött bútor megvásárlása után. Az irtáshoz szakemberre lesz szükség, aki előbb megbizonyosodik a poloskák jelenlétéről, majd tartós hatású felületi permetezést végez.