Miből készülnek a bútorlapok?

Miből készülnek a bútorlapok?Amikor bútor vásárláson, készítésen van a sor, akkor több különböző lehetőség is rendelkezésünkre áll a bútor anyagát tekintve. Sokan csak úgy böngésznek, hogy fából készült bútorokat néznek, de a fa bútorok között is számos bútorlap választási lehetőség áll rendelkezésre.

A legnépszerűbb bútorlap a laminált lap, olyannyira, hogy a köznyelv gyakran egyszerűen csak bútorlapnak hívja ezt a típust. A laminált lap úgy készül, hogy faforgácsot préselnek össze nagy erővel, aminek hatására elkészül maga a lap. A két oldalára pedig olyan lapot helyeznek el, amely védi az összepréselt forgácsot, és nem utolsósorban könnyedén festhető, személyre szabható. Ennek köszönhetően tudunk rendkívül széles választékot találni a laminált lapból készülő bútorok között.

Kevésbé esztétikus megoldás a forgácslap, ennél ugyanis nincs meg a két oldalt található lezáró lap, így a felülete se nem színes, se nem sima. Mégis népszerű ez a fajta megoldás, ugyanis olyan bútorok, bútor részek elkészítéséhez kiváló, melyek nincsenek az emberek szeme előtt. Ezekre a helyekre az olcsóbb, kevésbé esztétikus bútorlapok is tökéletes megoldást jelentenek.

Általában konyhabútorok készítéséhez használják a munkalapot. A munkalap belseje forgácslap, azonban van körülötte egy védő réteg, amely alkalmassá teszi konyhabútorként történő használatra. Ez a réteg lehet bármilyen színben, teljesen sima, valamint ellenáll a hőnek, így a konyhában használat forró edények, anyagok sem károsítják.