Bízzuk szakemberre a klíma telepítést

Bízzuk szakemberre a klíma telepítéstA nyári időjárást sokan már csak klímával tudják elviselni. A klíma telepítése azonban nem olyan egyszerű, több szempontból sem érdemes vele laikusként megpróbálkozni, hanem akkor járunk a legjobban, ha szakemberre bízzuk a klíma szerelést.

Amivel mindenképpen tisztában kell lenni, hogy a jogszabályok szerint kizárólag engedéllyel rendelkező szakember végezhet klíma telepítést. A klíma telepítés árát a szakemberek általában több tízezer forintban határozzák meg, így sokan vannak, akik a jogszabályok ellenére saját maguknak szerelnék be a készüléket.

Tudni kell azonban, hogy a nem szakember által beszerelt klíma elveszíti a garanciáját, meghibásodás, probléma esetén pedig várhatóan sokkal többe fog kerülni a javíttatás, mint amit a saját telepítéssel megspóroltunk. Arra is jó esély van, hogy laikusként nem tudunk olyan jó munkát végezni, mint a szakemberek. Klíma telepítésnél nagyon fontos, hogy a rendszerből nem szabad a klímagáznak „elmennie”, mert ez biztosítja a hűtést. Ha nem tudjuk, hogy mire kell figyelni ebből a szempontból, akkor könnyen pórul járhatunk, a klímagáz esetleges pótlása szintén több tízezer forintba kerül, amivel megint lehet, hogy a megspórolt pénzt ki kell majd fizetni a szerelést követően.

Abban is biztosak lehetünk, hogy a minőségi munkát végző szerelők sokkal jobban meg tudják csinálni a telepítést, mint a laikusok. Ez elsősorban a csövek és a vezetékek elvezetésénél figyelhető meg, mert ezen nem megfelelő elhelyezése jelentősen rontani tud a helyiség összképén.