Az elektromos targoncák előnyei és hátrányai

Az elektromos targoncák előnyei és hátrányaiHa targonca vásárlás előtt állsz, akkor egy kis utánajárás után láthatod, hogy mostanság az elektromos targoncákat ajánlják nagyon sokan, ugyanis rengeteg előnyük van. Ezeket az előnyöket, valamint a hátrányokat fogjuk megvizsgálni.

Az elektromos targoncák egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon alacsony zajszinttel működnek, így különösen előnyösek áruházakban, ahol a vásárlók között kell őket használni. Nem csak a zajkibocsátásuk, hanem a károsanyag-kibocsátásuk is sokkal előnyösebb, mint a motoros targoncáké, egyáltalán nincs füst, korom kibocsátása ezeknek a gépeknek.

A motoros targoncák motorjának és a motorhoz kapcsolódó alkatrészeknek rengeteg mozgó alkatrésze van, amik sokkal gyakrabban hibásodnak meg, mint elektromos targoncák esetén az egyszerűbb motor vagy az akkumulátor. Emiatt a karbantartási, használat költségek is sokkal alacsonyabbak lesznek hosszú távon elektromos targonca esetén.

Az elektromos targoncák hátrányai elsősorban az akkumulátorhoz kapcsolódnak. Először is magasabb lesz a gép beszerzési ára, részben az akkumulátoros technológiának köszönhetően. Elektromos targonca használatkor előre kell gondolkodni, és a munkaidőn kívül fel kell tölteni az akkumulátort. Mivel ez hosszadalmas folyamat, ezért, ha nincs feltöltve, nem lehet vele megkezdeni a munkát, hanem várni kell. Motoros targoncák esetén nincs ilyen probléma, pár perc alatt lehet üzemanyagot tölteni beléjük, és már indulhat is a használatuk.