Hogyan spórolj irodaszereken

Hogyan spórolj irodaszerekenMinden vállalkozás számára fontos, hogy a lehető legalacsonyabb kiadásokkal tudjon dolgozni. Gyakran az írószerek, irodaszerek rengeteg kiadást jelentenek a cégek számára, így el kell követni mindent annak érdekében, hogy csökkenteni tudj a költségeken. Lássuk, hogyan tudod ezt megtenni.

Ne vásárolj az első helyen

Gyakori probléma, amit cégek elkövetnek, hogy megfelelő utánajárás nélkül vásárolnak, és az első kereskedőnél megvesznek mindent. Ez általában magasabb árakat fog jelenteni, mintha körültekintően, utánajárást követően vásárolnál.

Vásárolj nagy mennyiségben

A nagy mennyiségben történő irodaszer vásárlás általában kedvezményeket fog jelenteni, mivel a kereskedőnek is jobban megéri, ha meg tudja tartani a nagy tételben vásárló ügyfeleit. Érdemes tehát előre gondolkodni, és összeírni, hogy mire lesz szükséged a közeljövőben, és mindent egyszerre megvásárolni.

Állandó beszállító

Ha nem is vásárolsz mindig nagy tételben, gyakran érdemes egy beszállítót választani, és mindent onnan rendelni. Ez is gyakran kedvezményeket, ajándékokat fog jelenteni, ugyanis a beszállítóknak az állandó vásárlók aranyat érnek.

Figyelj oda a minőségre is

Ne csak az árak alapján vásárolt, hanem az írószerek, irodaszerek minőségét is vedd figyelembe. Hiába nagyon olcsók pl. a tollak, ha nem jól fognak, ha hamar kifogynak, akkor hosszú távon plusz kiadást fog jelenteni a vásárláskor olcsóbb irodaszer is.