A Csillagom Alapítvány tevékenységei

A Csillagom Alapítvány tevékenységeiA 2015 óta működő Csillagom Alapítvány a fogyatékkal élő gyermekek és családjuk segítését tűzte ki céljául. Mivel ezek a családok általában ellátatlan helyzetben vannak, segítségre szorulnak, így az Alapítvány nagyon fontos segítséget tud nyújtani a rászorulóknak.

Az Alapítvány tevékenysége Budapestre és környékére koncentrálódik, ezen a területen próbálják felkutatni ezen családokat, segítséget nyújtani számukra a napi ellátásban, az oktatásban, a fejlesztésben. További szolgáltatások még a egészségmegőrző és egészségügyi rehabilitációs tevékenységek szervezése rászorulók számára, valamint a fogyatékkal élők védelme, segítése az élet minden területén. Olyan területekre kell itt gondolni, mint pl. a fogyatékkal élőket illető jogok, az egészségügyi ellátásuk megszervezése, megkönnyítése, segítése, valamint a szórakozási lehetőségek biztosítása, szervezése.

A nappali ellátás szervezése már folyamatban van Törökbálinton, valamint az anonim szociális segítéssel is foglalkoznak már. Az anonim szociális segítés mind az adományozók, mind a rászorulók számára előnyös lehet, weboldalukon lehetőség van adományt küldeni, pénzbeli felajánlásokat tenni.

Az Alapítvány törekszik arra, hogy a fogyatékkal élőket minél jobban sikerüljön elfogadtatni a társadalomban.