Lenti és környékének látnivalói

Lenti és környékének látnivalóiLenti városa a Dunántúlon, a magyar-szlovén határból nem messze található, Zala megyében. A település közel 800 éves történelemmel rendelkezik, először 1237-ben említik írásos formában. Manapság a település fő attrakciója a helyi Termálfürdő, de számos egyél látnivalót, érdekességet is érdekes megtekinteni az ide látogatóknak.

A város fő szolgáltatásai az idegenforgalom köré szerveződtek, a Lenti szállások, a turizmus jelenti a megélhetést a lakosság jelentős részének.

A Lenti Termálfürdő 1978-ban nyitotta meg kapuit, a 40 ezer éves termálvíz hasznosítására. A termálvíz mára már megkapta a gyógyvíz minősítést, a termálfürdőben található medencék egy része is ezzel van feltöltve. A gyógyvíz alkalmas mozgásszervi problémák, gerinc és ízületi fájdalmak enyhítésére, problémák kezelésére. Nem csak maga a gyógyvíz, hanem a Termálfürdőben található egyéb gyógyászati kezelések is igénybe vehetők a betegségek kezelésére, a problémák orvoslására. A Termálfürdő területén a gyógyászat mellett a wellness és a kikapcsolódás is főszerepet kap. Mind a szabadtéri, mind a fedett fürdők között van úszómedence és élménymedence, így a téli, hidegebb időszakban sem kell lemondani a fürdésről.

A Termálfürdő mellett egyéb látnivalók, kikapcsolódási lehetőségek is vannak Lentiben. Lentiből indul hazánk leghosszabb kisvasútja. A kisvasút Lenti mellett található állomása mellett erdészeti, vasúttörténeti kiállítás várja az érdeklődőket.

2005-ben nyitották meg a Hagyományok Háza és Információs Pontot, ahol a környék, az utóbbi 3-400 évből összegyűjtött népi értékei tekinthetők meg.