Mitől függ a lézeres látásjavító kezelések ára?

Mitől függ a lézeres látásjavító kezelések ára?A lézeres látásjavítás virágkorát éri, egyre többen választják a lézeres szemkezeléseket, és egyre több kezelés közül is lehet választani. Ezek a kezelések azonban gyakran árban is jelentősen különböznek egymástól. Bejegyzésünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy mitől függ a lézeres szemműtét ára.

A legolcsóbb kezelés a nem egyénre szabott PRK. Ahogy a kezelés neve is mutatja, ez nem egyénre szabott műtét, így az eredmény várhatóan itt lesz a legrosszabb. A PRK kezelés emellett a legrégebbi lézeres látásjavítás, így ez a legolcsóbb kezelés. Ennek ellenére teljesen biztonságos és fájdalommentes is.

A következő szint az egyénre szabott PRK. Ez minimálisan drágább, mint az előző kezelés, viszont az elérhető eredmény sokkal jobb lesz. A legújabb PRK kezelés a No-Touch PRK. Ehhez már ötödik generációs lézerre van szükség, ami megemeli a kezelés árát, azonban a teljes szemműtétet lézer végzi, valamint a felépülés is lerövidül.

A következő szint a LASIK kezelés, melyet több nagy klinika nem végez a szövődmények előfordulásának viszonylag magas esélye miatt. A LASIK is egylézeres kezelés, mint a PRK, viszont jelentősen kényelmesebb, és gyorsabb felépüléssel jár. Árban minimálisan drágább, mint a modern PRK kezelések, viszont a szövődmények miatt nem biztos, hogy megéri választani.

Árban egy nagy ugrás következik a LASIK után, ugyanis a kétlézeres kezelések, a FEMTO és a VISUMAX következnek. Mivel ezek elvégzéséhez két lézerre van szüksége a klinikáknak, így azokat a pácienseknek is meg kell fizetni. A kezelések cserébe jóval rövidebben, kíméletesebbek, a felépülési idő is jelentősen lecsökken, és az elérhető eredmények is jobbak, mint az egylézeres kezelések során.