Gerard tető technológiák

A Gerard tetők úttörőnek számítanak a könnyű tetők között. Az 1950-es évek elején egy Új-Zélandról Angliába látogató tetőfedéssel foglalkozó szakember észrevette, hogy a hullámosított acél tetők milyen jól átvészelték a 2. világháború viszontagságait. Ezután hazament, és kifejlesztette a tetőt, amely horganyzott acélból préseltek, utána pedig bevonták egy bitumenes réteggel, amit kőzúzalékokkal borítottak.

1971-ben a Gerard elkezdte gyártani az ezen a technológián alapuló, de stílusosabb, jobb minőségben gyártott Gerard tetőket, melyek mára egy egész iparágat tesznek ki.

A Gerard tető ennek a készítési technológiának köszönhetően az acél keménységét ötvözik a kőzúzalékok természetes szépségével és ellenállóságával. Ennek megfelelően az ilyen technológiával készített tetők kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és az extrém időjárási körülményeknek (tornádó, jégeső, földrengések), valamint tűzállók is.

Ezeket az előnyöket ötvözve a Gerard tetők súlyával, garantáltan olyan tetőfedési megoldás kapsz, mely hasonló árban nem érhető el a piacon.

Az esztétikusságot előtérbe helyezve ma már rengeteg színben és stílusban gyártják a Gerard tetőket, így minden egyes háztulajdonos megtalálhatja magának azt a fajtát, amely legjobban illik házának többi részéhez.

A kis súlynak köszönhetően kiváló megoldás a Gerard tető tetőfelújítások során, mivel ilyenkor gyakran nem kell teljesen új tetőszerkezetet készíteni a régi tető lebontása után, hanem a régi, vagy csak megerősített tetőszerkezet tökéletesen elég a könnyű tetőhöz is.