A botox kezelés

A botoxot alkalmazó kozmetikai, szépészeti beavatkozások rendkívül népszerűek a szépülni vágyók köreiben. Egészségügyi célokra általában mozgásszervi zavarok kezelésére alkalmazzák a botoxot, azonban szépészeti szempontból a ránctalanítás egyik, ha nem legkedveltebb eszköze.

A botox kezelés rendkívül egyszerűen működik, a botox az idegvégződésbe jutva megakadályozza az ingerület-átvitelt az izmok és az idegek között, ami megbénítja a ráncképződést.

A kezelés egyik legnagyobb előnye, hogy megfelelő szakember felügyelete mellett gyakorlatilag a botox kezelés kockázatmentes.

A botox kezelés előnyei

A kezelése előnye az azonnali, látványos eredmény, mivel a botox hatására néhány nap elteltével kisimulnak, eltűnnek a ráncok. A kezelés nem igényel komoly beavatkozást, így hasonló eredményt lehet vele elérni, mint egy ráncfelvarrással, viszont lényegesen kisebb beavatkozás mellett, és bármilyen fájdalom nélkül. Ahogy írtuk korábban, megfelelő szakemberrel végeztetve a botox kezelés gyakorlatilag kockázatmentes, így nem kell nagy kockázatot vállalni a kisimult bőrért.

A botox kezelés hátrányai

A kezelés egyik legnagyobb hátránya, hogy nem nyújt örökké tartó eredményt, sőt, meglehetősen rövid ideig tart csak a hatása. Ez a rövid idő általában néhány hónap szokott lenni, ami után újra meg kell ismételni az eljárást, ha továbbra is sima arcbőrt szeretnél.

A kezelést követő néhány napban véraláfutásokat tapasztalhat a kezelés helyén. Ezek pár nap után eltűnnek, de azt a pár napot át kell vészelni minden kezelést követően.