Mit kell tudni a No-Touch lézeres szemműtétről?

A No-Touch lézeres szemműtét egy új eljárás, a PRK továbbfejlesztett változata. Előnye, hogy szemműtétkor nem érnek a szemünkhöz, mivel ezt rengetegen nem szeretik. A látáskorrekció lézerrel történik, melynek hatására az egész kezelés sokkal pontosabb lesz.

A No-Touch kezelés során a PRK-hoz szükséges hámeltávolítást is lézer végzi, egy lépésben magával a lézerkezeléssel. Nem csak ez az előnye a kezelésnek, hanem az is, hogy rendkívül rövid regenerációs időszakra van csak szükség utána, így a kezelés után nincs szükség szemüvegre és kontaktlencsére, valamint nem kell sokat kihagyni (csak 2-3 napot általában) munkából, iskolából miatta.

A No-Touch kezelések előnyei:

  • Kizárólag lézerrel történik a kezelés, nem kell hozzá semmi más (pl. orvosi beavatkozás, manuális feladat).
  • A hámeltávolítás és a szemműtét egy lépésben történik lézer segítségével, mely a lézer pontossága miatt sokkal pontosabb lesz, mint más szemműtétek esetén, amikor ezt szemész orvos csinálja.
  • Gyorsabb a kezelés és kevesebb a gyógyulási idő is.
  • Rövidebb ideig tart a kellemetlen érzés a műtét után.
  • Gyengédebb eljárást biztosít a szemnek.

A többi szemműtéthez hasonlóan a No-Touch PRK kezelést is alkalmassági vizsgálat előzi meg, ami teljesen fájdalommentes, és két szakember is, egymástól függetlenül elvégez, hogy biztosan a legjobb kezelésben részesüljenek a páciensek.