Hogyan vásároljunk napszemüveget interneten?

A napszemüveg viselése fontos a szem egészségének megóvásához, valamint kiváló kiegészítő megjelenésünk feldobásához is. Ennek megfelelően ma már rengeteg lehetőségünk van arra, hogy vásároljunk magunknak egy napszemüveget: megtehetjük ezt boltban, de akár egy napszemüveg webshopból is. Cikkünkben az internetes vásárláshoz fogunk tippeket adni.

UV szűrés

Az UV sugárzás megfelelő szűrése a napszemüvegek legfontosabb feladata. Ez azt jelenti, hogy minimum 99%-os UV szűréssel rendelkező napszemüveget rendeljünk. Ha erre nem figyelünk, ugyan jobban fogunk látni a fényben, azonban a szemünk több káros sugarat fog beengedni, ami káros a szemünk egészségére.

A lencse színe

A lencse színe a szem védelmére nincs hatással (erre az UV szűrés szolgál), így olyan lencsét választhatunk, amilyen csak szeretnénk, ha megfelelő UV szűréssel rendelkezik, egészségünk szempontjából nem fogunk hátrányba kerülni. Persze a divatot tekintve már nem ilyen egyszerű a helyzet, így érdemes megfontolni, melyik szemüveg az, ami legjobban illik hozzánk.

Minél nagyobb szemüveg

Minél nagyobb a szemüveg (lencsék) mérete, annál jobban védi szemünket, és a szem környéki bőrt is. Ha sokáig tervezünk a szabadban, napsütésben lenni, mindenképpen jó megoldás olyan napszemüveget választani, ami minden oldalról egyformán védi a szemet.

A napszemüveg márkája

Sokan nem így gondolják, azonban a szemüveg gyártója számít. Ugyan drágábbak a jó nevű napszemüvegek, azonban biztosak lehetünk benne, hogy tapasztalatuknak köszönhetően a legjobb megoldást biztosítják szemünk számára.