Karikagyűrű fémek férfiak számára

Amikor meghalljuk a karikagyűrű szót, legtöbbször az arany jut eszünkbe, hogy miből készül. Ezzel szemben ma már több, egyéb lehetőségünk is van karikagyűrű anyagának. Cikkünkben a legkedveltebb férfi karikagyűrű anyagokat fogjuk bemutatni.

Férfi karikagyűrű fémek:

  • Arany: A legkedveltebb természetesen még mindig az arany karikagyűrű. Ez a klasszikus gyűrű, melyhez az évek során hozzászokhattunk. Általában fehér vagy sárga aranyból készül, és könnyű hozzáigazítani a női karikagyűrűhöz, ha egy pár, hasonló gyűrűt szeretnénk kedvesünkkel viselni. Mindezek mellett könnyen változtatható a mérete. Amire figyelni kell arany gyűrűk esetén, hogy könnyen karcolódik, megrongálódik, így fokozott figyelmet igényel.
  • Titán: A második legnépszerűbb fém. Ezt a népszerűséget többek között annak köszönheti, hogy erős, strapabíró fémről van szó, valamint súlya az aranyénál könnyebb, és a többi fémnél (arany, ezüst, platina) jobban ellenáll karcolás ellen.
  • Tungsten (wolfram): Ha nem probléma, hogy a gyűrűnk az átlagosnál nehezebb, és strapabíró, ellenálló gyűrűt szeretnénk, akkor a wolfram kiváló megoldás. Ez a legkeményebb fém a világon, így gyakorlatilag megkarcolhatatlan.
  • Fekete titán: Ennek a lényege, hogy tulajdonságait tekintve megegyezik a sima titánnal, azonban színre olyan fekete, amely az idő előrehaladtával sem veszíti el színét.
  • Vegyes: Ha nem csak egy fémet szeretnénk, akkor választhatunk kettőt. A legtöbb modern gyűrűkészítő vállalja olyan gyűrű elkészítését, mely két fémből áll össze.