A leggyakoribb okostelefon hibák

Az okostelefonok lassan átveszik az első helyet a leggyakrabban használt eszközöknél a laptopoktól és a tabletektől. Ennek megfelelően egyre többen jönnek rá arra, hogy az okostelefonok mennyi hibával járhatnak. Ezeket a leggyakoribb hibákat fogjuk cikkünkben bemutatni.

Lassú a telefon

Ez a leggyakoribb probléma, általában a hiba okozója, hogy az applikációk akkor is futnak a háttérben, ha nem használjuk őket. A problémát úgy tudjuk megoldani, ha bezárjuk a programokat, melyeket nem használunk, valamint töröljük a cache-t. Ha ezek nem oldják meg a problémát, vissza lehet állítani a telefont a gyári beállításokra.

Akkumulátor problémák

A leggyakoribb problémák az akksikat tekintve, hogy gyorsan lemerülnek, lassan töltődnek. Itt is jó megoldás, ha bezárjuk a nem használt programokat, valamint a cache rendszeres törlése is. Ha minden kötél szakad, akkor ki lehet cserélni (vagy cseréltetni) az akkumulátort egy újra.

Kijelző problémák

Az okostelefonok kijelzője könnyen megsérülhet, ha leejtjük, vagy megkarcoljuk. A könnyű sérülések miatt figyelni kell arra, hogy a kijelzőt minél jobban védjük. Erre jó megoldás a telefontok, valamint a kijelzővédő fólia használata. Ha már megtörtént a baj, és megsérült a kijelző, akkor cserére is szükség lehet. Erre lehetőségünk van a gyári szervizen belül, valamint pl. az http://www.lcdszerviz.hu cég segítségével is. Ma már akár 1 órán belül is kicserélik a sérült kijelzőt, így nem kell hosszabb időre lemondani telefonunkról.