Környezetkímélő autómosás

Az otthoni autómosás az egyik környezetre legkárosabb tevékenység, amit a ház körül szoktunk végezni. Amikor a házban leengedjük a fizet a lefolyón, akkor az a víz tisztítás után kerül vissza a természetbe, azonban autómosásnál ez a víz közvetlenül a talajba kerül. Mivel televan a víz olajjal, kipufogásból visszamaradt anyagokkal, valamint mosószerrel, amit használunk a tisztításhoz, így ezek az anyagok közvetlenül szennyezik a környezetet.

Ezzel szemben az autómosóknál (pl. autómosás Pécs) ezt a használt vizet összegyűjtik, nem engedik közvetlenül a természetbe, hanem előtte átmegy egy tisztítási folyamaton. Emellett a nagynyomású eszközöknek köszönhetően kevesebb vizet is használunk el ilyen helyen, mint egy otthoni autómosás során.

Ha mindenképpen otthon szeretnénk mosni autónkat, akkor is tudunk tenni annak érdekében, hogy minél jobban védjük környezetünket. Ilyen lehetőségek például a speciális, autómosáshoz használatos, természetben lebomló tisztítószer használata. Emellett kiváló megoldás, ha otthonra is beszerzünk egy magasnyomású mosót, amivel vizet takaríthatunk meg, pont úgy, ahogy az automatikus autómosóknál történik. Ennek eredményeképp nem csak kevesebb vizet engedünk a természetbe, hanem kevesebb vizet is használunk el a mosáshoz, ami a pénztárcánkon is meg fog látszani.